Timpul Liber

Anim’est se întoarce!

Prima ediție a festivalului din Chișinău a oferit patru zile încărcate cu proiecții și evenimente la care au participat peste 3500 de oameni. Astfel, succesul și feed-back-ul foarte pozitiv pe care le-au avut anul trecut a încurajat organizatorii să se întoarcă în Chișinău.

Programul festivalului promite o gamă vastă de filme de animaţie, din care nu vor lipsi premierele absolute și proiecțiile speciale, Creepy Animation Night – noaptea scurtmetrajelor animate neconvenționale și bizare.

Anim’est Chișinău 2012 include o retrospectivă specială, dedicată unuia dintre marii maeștri ai animației japoneze și mondiale: Hayao Miyazaki. Succesul filmelor sale i-au atras animatorului japonez comparații cu Walt Disney, Nick Park sau Robert Zemeckis.

Cinefilii din Chișinău se vor mai putea bucura și de Ponyo, Animația Anului la cea de-a 32-a ediție a Premiilor Academiei de Film Japoneze; de Porco Rosso, aventurile unui pilot profesionist al anilor ’20, care, în urma unui blestem, a fost transformat într-un porc; sau My Neighbour Totoro, povestea a două surori care se mută împreună cu tatăl lor în ceea ce pare a fi o casă bântuită. Cele două îl întâlnesc pe Spiritul Pădurii și află că nu toate spiritele sunt înfricoșătoare.

Menționăm că în cadrul Festivalului Anim’est 2012, care a avut loc în Bucureşti, premiul pentru cel mai bun film românesc a fost obținut de un moldovean, stabilit în România. Filmul Hunger, realizat de Alexei Pătrașcu, a fost desemnat de juriu ca fiind cel mai bun, din cele 21 de filme participante la competiția românească.

Ana Gherciu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *