Anotimpul schimbării

publicat în Sănătate pe 24 Noiembrie 2011, 12:10

Cu paşi repezi intrăm în ultima lună a anului, o perioadă de poveste în care gândurile noastre se îndreaptă spre sărbătoare şi spre un nou început. 

Iar vremea rece de afară şi primii fulgi de nea care au cernut peste noi ne încălzesc totuşi sufletul şi ne îndeamnă la visare… Eu realizez în fiecare an că, dintre toate anotimpurile, cel mai tare îmi place iarna. Nu ştiu dacă are vreo legătură cu faptul că sunt născută într-un oraş de munte, unde iarna întotdeauna este albă şi foarte frumoasă, dar primul fulg de nea reuşeşte mereu să îmi smulgă un zâmbet şi să mă facă să aştept cu nerăbdare omătul.

În aşteptarea iernii, însă, este important să fim pregătiţi pentru acest anotimp şi să intrăm în el cu un organism cât mai puternic, pentru a face cu brio faţă gerului şi a rămâne sănătoşi până în primăvară. Dacă, în celelalte trei anotimpuri, am avut grijă de sănătatea noastră, cu siguranţă nu vom lăsa nici această iarnă să ne dea bătăi de cap. O căciulă adăugată la vestimentaţia zilnică şi un fular la gât ne vor încălzi dimineţile, iar o cană de ceai fierbinte ne va îndulci serile lungi petrecute în familie.
 
Mira Tănase
mirabela.tanase@timpul.md

Timpul Suplimentul Femeia