Social

ANRE a demarat un control inopinat la „Apă-Canal Chișinău”, „pentru a elucida aspectele privind calitatea și continuitatea funcționării serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare”

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță, vineri, 3 februarie, că s-a autosesizat cu privire la situația creată pe 2 februarie în cadrul S.A. „Apă-Canal Chișinău”, și a demarat un control inopinat, pentru a elucida aspectele privind calitatea și continuitatea funcționării serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Chișinău, transmite Ziarul de Gardă.

Reprezentanții ANRE susțin că pe parcurs vor oferi detalii despre rezultatele controlului.

„Specialiștii Agenției vor verifica activitatea licențiată realizată de către titularul de licență, în partea ce ține de asigurarea respectării legislației în domeniu. Pe parcurs vom informa despre rezultatele controlului. ANRE se disociază de orice declarații politice și manipulatorii”, au anunțat reprezentanții ANRE pe 3 februarie.

Menționăm că compania „Premier Energy” a anunțat joi, 2 februarie, despre deconectarea a două instalațiile de utilizare a energiei electrice aflate în gestiunea S.A. „Apă-Canal Chișinău”. Furnizorul de energie a precizat că ambele locuri de consum al energiei electrice preconizate a fi deconectate vizează doar blocul administrativ al „Apă-Canal Chișinău”, „nefiind afectat în niciun mod procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic”.

Conform datelor Premier Energy, datoria societății pe acțiuni constituie suma de 68,6 milioane de lei, ce include și facturi cu termenul de plată expirat, neachitate încă din luna noiembrie 2022.

După anunțul „Premier Energy”, viceprimara capitalei, Irina Gutnic, a declarat că unele blocuri de locuit de pe străzile Cuza Vodă, Traian și Grenoble au rămas fără apă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *