Social

ANRE a publicat proiectele cu noile tarife la lumină. Câți bani vor scoate din buzunar moldovenii pentru un kilowatt

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat proiectele de hotărâre cu privire la noile tarife la energia electrică, livrată consumatorilor „Premier Energy” și FEE Nord. Proiectele respective ar urma să fie aprobate în cadrul ședinței de astăzi, scrie Deschide.md.

Astfel, consumatorii casnici ai Premier Energy ar urma să achite 2,57 lei/kWh. Tariful respectiv este în scădere cu 42 de bani. Ce ține de consumatorii casnici ai FEE Nord, aceștia ar urma să scoată din buzunare 3,20 lei pentru un kilowatt, ceea ce este cu 38 de bani mai puțin decât tariful actual.

Săptămâna trecută ANRE a anunțat că, urmare a ultimelor evoluții pe piața de energie electrică și în baza analizelor efectuate, există premise de micșorare a prețurilor pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune. Ca urmare, Premier Energy a propus stabilirea unui tarif de 2,69 lei/kWh, iar FEE Nord – 3,37 lei/kWh.

De menționat că, la moment, consumatorii casnici din regiunea Sud și Centru, conectați la Premier Energy achită 2,99 lei/kWh, iar consumatorii deserviți de „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord), achită 3,58 lei/kWh.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *