EconomieSocial

ANRE are un nou director. Va primi un salariu lunar de peste 90 de mii de lei

Vasile Plămădeală este noul director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Decizia a fost luată de membrii Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, în urma probei interviului desfășurată astăzi. Candidatura lui Plămădeală urmează să fie propusă spre vot plenului Parlamentului, scrie Realitatea.md.

„Colegi, noi am evaluat interviurile, am aplicat punctajele, inclusiv pentru cei care nu au fost prezenți la interviu… Câștigătorul este Vasile Plămădeală, 88,8%, iar pe locul doi este deja Mija Alexandru cu 86%”, a declarat președintele Comisiei, Radu Marian.

Vasile Plămădeală este licențiat în drept și științe economice. Plămădeală și-a început experiența în sectorul privat pe post de contabil, iar începând cu anul 2011 s-a integrat în echipa Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Inițial a fost angajat în calitate de funcționar adiministrativ, iar mai târziu a avansat până la poziția de consilier pe probleme de comerț, funcție pe care o deține și în prezent.

Vasile Plamadeala a mai participat, acum un an, la concursul pentru aceeași funcție la ANRE, însă atunci concursul a fost câștigat de Alexei Taran.

Amintim că în concurs s-au înscris cinci persoane: Alexandru StraistariGhenadie ZamisnîiVasile PlamadealaAlexandru Mija și Sergiu Școlinic.

În prezent, Consiliul de administrație al ANRE are un director general – Veaceslav Untila și trei directori: Eugen Carpov, Violina Șpac și Alexei Taran. Potrivit legislației, ANRE este condusă de un Consiliul de administrație, format din cinci directori, numiți de Parlament, în bază de concurs.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Paradox. Salariul pe segmentul bugetar este mult mai mare decat in cel privat, care este principalul si covarsitorul contributiv la formarea bugetului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *