Social

ANSA retrage din comerţ un lot de ouă de găini depistate cu salmonela. Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să NU le folosească în alimentație

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat că retrage din comerţ un lot de ouă, după ce, conform încercărilor de laborator, găinile ouătoare de la exploatația SRL „Aviton Agro” din satul Valea Perjei, raionul Taraclia, au fost depistate pozitive la salmonela, transmite MOLDPRES.

„În conformitate cu Legea privind siguranţa alimentelor, vor fi rechemate de la distribuitori şi din rețeaua de comerţ toate loturile de ouă plasate pe piaţă, cu data durabilităţii minime 13.06.2023 – 20.06.2023”, indică ANSA.

Persoanele care au achiziționat acest produs sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică. În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la ANSA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *