Politică

Antiufeev îl AMENINȚĂ pe Şevciuk

„Am crezut că noul preşedinte ales este mai independent şi mai puternic. Pot să spun, că astăzi nu într-un singur serviciu secret străin se va ridica un pahar de vin sau whisky în cinstea demiterii mele. Dar pot să vă asigur :”I`ll be back””. Aceasta ar fi declarat, potrivit publicaţiei ruse „Kommersant”, fostul aşa-zis ministru al securităţii din regiunea transnistreană, Vladimir Antiufeev, după ce liderul de la Tiraspol Evgheni Şevciuk l-a demis.

Aceeaşi sursă mai scrie că una din cauzele pentru care a fost demis Vladimir Antiufeev ar fi faptul că, în campania electorală, acesta l-a criticat public pe atunci candidatul Evgheni Şevciuk, practic acuzându-l că lucrează pentru Occident. După învestirea lui Evgheni Şevciuk, demiterea lui Antiufeev era doar o chestiune de timp, scrie publicaţia de la Moscova.

Totodată, potrivit acesteia, după ce Evgheni Şevciuk l-a demis pe Vladimir Antiufeev, pentru orice eventualitate, efectivul aşa-numitului minister de interne din stânga Nistrului a trecut la regim de alertă, fiind echipat cu arme.

Noua administraţie a dat aceste indicaţii, după ce în faţa aşa-zisului minister de interne de la Tiraspol a apărut, tehnica blindată, la comanda pe atunci încă a aşa-zisului ministru al securităţii Vladimir Antiufeev. Acesta şi-a argumentat ordinul prin organizarea unor exerciţii militare. Totuşi, Vladimir Antiufeev a cedat paşnic funcţia, în locul acestuia la 17 ianuarie, fiind desemnat Valeriu Iunevici- un fost colaborator al FSB-ului rusesc. 

Via: Arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *