Ultima oră

Antonescu: La 24 de ani de la Revoluție, ne reamintim cu pietate și recunoștință de martirii luptei împotriva comunismului

"Această zi simbolizează triumful revoluției asupra regimului comunist și apariția primelor centre de putere care au readus apoi România pe linia tradițiilor sale democratice și parlamentare. În decembrie 1989 s-au deschis larg porțile către libertate și de atunci s-au făcut pași importanți, s-au parcurs etape semnificative care au ancorat solid și ireversibil România în parcursul său democratic și european. (…) Sacrificiul celor care s-au jertfit la Revoluție a însemnat despărțirea definitivă de un trecut sumbru. Le datorăm martirilor eroi respectul și recunoștința noastră pentru că au avut curajul de a ne schimba destinul", declară Antonescu potrivit unui comunicat de presă remis duminică AGERPRES.

Crin Antonescu adaugă că, după 24 de ani de la Revoluție, "nu avem voie și nu avem dreptul să îi uităm, indiferent de greutățile prezentului sau de provocările viitorului", pe aceia care au luptat în decembrie 1989 împotriva regimului comunist.

"Suntem ceea ce suntem acum și pentru că unii dintre noi au avut curajul să spere, să creadă în schimbare și să acționeze, cu prețul sacrificiului suprem, pentru recâștigarea demnității și valorilor naționale. În acele zile, conștiința națională și dorința de libertate au cântărit mai mult decât teama față de un sistem autoritar, construit prin frică și manipulare", mai spune Antonescu.

Președintele Senatului subliniază totodată faptul că în anii scurși de la Revoluție instituțiile statului de drept, sistemul politic bazat pe alegeri libere și pluralism, principiile economiei de piață, libertatea cuvântului și proprietatea privată "au devenit realitate".

Sursa: Agerpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *