ExterneUcraina

Antonov: Noul ajutor al SUA pentru Ucraina implică Washingtonul și mai adânc în conflict

Noul pachet de ajutor militar al SUA de 325 milioane de dolari pentru Ucraina implică Washingtonul şi mai adânc în ”abisul” conflictului, a declarat miercuri, 14 iunie, ambasadorul Rusiei în Statele Unite ale Americii, Anatoli Antonov, citat de Reuters și Agerpres.

Pachetul, care conţine muniţii pentru sistemele de apărare antiaeriană, muniţii de artilerie şi vehicule, vine în timp ce Ucraina îşi finalizează pregătirea ofensivei mult aşteptate. În ultima săptămână, forţele ucrainene au pierdut tancuri şi vehicule blindate furnizate de aliaţii occidentali, în mai multe atacuri, obţinând mici câştiguri teritoriale pentru început.

”Statele Unite se afundă din ce în ce mai mult în abisul crizei ucrainene”, a declarat Antonov într-un mesaj pe contul Telegram al ambasadei.

”Aparent, strategii din SUA nu înţeleg că nicio cantitate de arme, dincolo de orice implicare a unor mercenari, nu va fi în măsură să întoarcă soarta operaţiunii militare speciale” a Rusiei, susţine ambasadorul rus.

Rusia numeşte acţiunile sale în Ucraina drept ”operaţiune militară specială” şi nu război. Kievul şi aliaţii săi le califică drept un act de agresiune neprovocat pentru acaparare de teritorii.

SUA, Uniunea Europeană şi alţi aliaţi ai Ucrainei au trimis Kievului asistenţă militară de mai multe miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse în februarie 2022.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat marţi noul ajutor american, afirmând pe Twitter că este ceea ce forţele de apărare ucrainene au nevoie, ”o asistenţă eficientă pentru eliberarea teritoriilor ocupate temporar de agresorul rus”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *