CSI / RusiaInternațional

Antony Blinken: Rusia se va confrunta cu ”o mare furie” din partea multor țări dacă se retrage din acordul privind exportul de cereale ucrainene

Rusia se va confrunta cu ”o mare furie” din partea multor ţări dacă se retrage din acordul privind exportul de cereale ucrainene, care expiră la jumătatea lunii noiembrie, a avertizat joi secretarul de stat american Antony Blinken, relatează AFP și Agerpres.

”Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a menţine acordul”, a declarat Blinken în cursul unei vizite la Ottawa.

De asesmenea, el a susţinut că o decizie a Rusiei de a pune capăt acestui acord va fi întâmpinată cu ”o profundă îngrijorare” şi ”multă furie de către ţările din întreaga lume care beneficiază de cerealele ucrainene”.

Astfel, aşa-numitul acord de la Marea Neagră, semnat la 22 iulie sub egida ONU, a stabilit proceduri pentru 120 de zile pentru a permite exportul de cereale ucrainene blocate de război, transmite AFP.

De asemenea, secretarul de stat american a ţinut să salute activitatea Naţiunilor Unite în semnarea acestui acord şi efectele benefice pe care le-a avut pe tot globul, în special în ”ţările din Sud, în Africa, în Asia şi în alte părţi unde s-a resimţit”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *