Actualitate

Antrenorul unuia dintre luptătorii K1 care acum câteva zile ar fi omorât un tânăr, vorbește despre bătaia din clubul de noapte

Acesta se arată indignat de felul în care a fost mediatizat cazul și nemulțumit de faptul că nu ar fi fost respectat prezumția nevinovăției a celor implicați.

„Este foarte complicat să găsești cuvintele necesare să caracterizezi tragedia, dezmățul care s-a petrecut în seara de 18-19.05.2018 la centrul comercial Atrium. Vizavi de acel incident, indiscutabil tragic, vin cu condoleanțe sincere față de familia decedatului, exprimîndu-mi profundul regret de cele întîmplate. Condamn radical aplicarea procedeelor de luptă față de persoanele pașnice. Mai mult decît atît, ireproșabil nu accept comportamentul dezordonat, înjositor, amoral în public. Am dorit să accentuez aceste momente ca lumea sa înțeleagă, indiferent de faptul că sînt antrenorul lui Aurel Ignat, nu accept un astfel de deznodămînt al conflictelor. Asta nu înseamnă că tolerez bătaia de joc față de sportivi, față de antrenori și de conducătorii de federații, care se dedică în întregime viața pentru a duce faima țării peste hotarele ei. Încă o dată această situație stupidă a demonstrat cît de bolnavă este societatea noastră. Este strigător la cer cîtă răutate, invidie, egoism, prostie, bîrfeală , ură, cinism cultivă lumea în sufletele lor. Fără pic de jenă, simț omenesc — ăștia «educați» aruncă cu condamnări la stînga și la dreapta fără să aibă cunoștință elimentară de cauză. Prezumția nevinovăției față de cei implicați a fost transformată în cuvîntul «criminali», la acest cuvînt fiind aliniați toți sportivii de la mic la mare. Nu se pune ca reper faptul că a crește un campion, un sportiv de valoare necesită atîta suflet, dragoste, înțelepciune, lacrimi, jertfire, despărțire, chin din partea părinților, copilului și a antrenorului, ci se ia la bază o consecință revenită din urma unei reacții spontane”, a scris Nicanor Trocin. 

Serghei Bejenari este bărbatul de 30 de ani care a decedat după ce ar fi fost bătut cu bestialitate de mai mulți sportivi profesioniști K1 în apropierea centrului comercial Atrium, din Chișinău. Bărbatul a fost transportat la spital în noaptea de 18 spre 19 mai. Acesta avea multiple traumatisme ale scheletului facial, iar în aceeași dimineață a fost supus unei intervenții chirurgicale în regim de urgență, pentru extragerea hematomului cerebral. După șase zile de comă, bărbatul a decedat. Văduva bărbatului, Alisa Ceraniova, îl învinuiește de cele întâmplate pe luptătorului profesionist de K1, Aurel Ignat. Familia decedatului susține că sportivul ar fi fugit deja din țară, în timp ce poliția, refuză se vină cu detalii și informație relevantă despre incident. Antrenorul sportivului, Nicanor Trocin, afirmă că prezența sportivului Ignat la acea bătaie nu semnifică că aceste poartă o vină directă. Acesta susține că, acuzații vehiculate în spațiul public sunt nefondate, iar cei pe acest caz trebuie să se pronunțe sunt oamenii legii.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *