CSI / Rusia

Anturajul fascistului Putin a început pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 2024

Anturajul dictatorului rus Vladimir Putin a început pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 2024, pornind de la premisa că acestea vor avea loc la data stabilită și cu participarea actualului șef al Kremlinului, relatează vineri cotidianul rus Kommersant.

Potrivit sursei citate, reprezentanții administrației prezidențiale de la Moscova au început consultările pe tema scrutinului cu comunitatea de experți ruși.

Pentru moment, pregătirile au un ”caracter preliminar” fără ”contururi ideologice”, deși se crede că această campania se va axa pe ”unitatea” națiunii pe fondul invaziei ruse în Ucraina pe care Kremlinul o numește ”operațiune militară specială”.

Reprezentanții Kremlinului vor urmări îndeaproape alegerile regionale din septembrie 2023 pentru a trage concluziile potrivite în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2024, notează cotidianul rus.

Următoarele alegeri prezidențiale din Rusia ar urma să aibă loc la 17 martie 2024, iar campania electorală, așa cum a fost planificată, ar trebui să înceapă în decembrie 2023.

Vladimir Putin (70 de ani), aflat la putere din anul 2000, și-a anunțat participarea la alegerile din luna martie 2018 cu patru luni înainte ca acestea să aibă loc, adică în decembrie 2017, amintește EFE.

Amendamentele la Constituție adoptate în 2020 au ‘șters’ practic cele patru mandate prezidențiale ale lui Putin de până acum, oferindu-i posibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale din 2024 și din 2030, adică încă două mandate a câte șase ani.

Putin personal, președinte din 2000 (cu pauză între 2008 și 2012, când a exercitat funcția de premier), nu a anunțat încă dacă va candida sau nu, potrivit Kommersant. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *