Actualitate

Anual, peste 500 de copii din Chișinău emigrează împreună cu părinții

Cei mai mulți elevi pleacă la sfârșitul anului școlar. Părinții care vin la instituțiile de învățământ pentru a retrage actele copiilor prezintă contractele de muncă pe care le dețin în afara țării.

Potrivit șefei Direcției generale educație, tineret și sport din Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, anul trecut peste 500 de elevi au plecat din școlile municipiului din motiv că s-au mutat peste hotare împreună cu întrega familie. Șefa Direcției educație susține că numărul elevilor plecați este echivalentul numărului total de elevi pe care îl are în mediu o instituție de învățământ din municipiu.

Principalele țări în care emigrează elevii pentru a fi alături de părnți sunt statele din UE, Canada, SUA și Federația Rusă.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a menționat că pe parcursul lunii mai mulți elevi deja au plecat iar anul acesta numărul acestora ar putea să crească în comparație cu anul precedent.

Din anul 2007 și până în prezent doar în municipiul Chișinuă peste 10 500 de copii de vârstă școlară au emigrat împreună cu părinții.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *