Social

„Anul 2023 va fi dedicat procesului de europenizare a Republicii Moldova”, a declarat Igor Grosu

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Cei doi președinți de parlament au discutat despre situația internă din Republica Moldova, în special despre criza de securitate provocată de războiul Federației Ruse în Ucraina. Igor Grosu s-a referit la încercările unor partide politice influențate de Moscova de a destabiliza situația din țară, remarcând, totodată, că instituțiile statului sunt la datorie și asigură securitatea cetățenilor.

De asemenea, oficialii au vorbit și despre agenda noastră parlamentară, dar și despre procesul de reformare și modernizare a țării. Igor Grosu a menționat că anul 2023 va fi dedicat procesului de europenizare a Moldovei.

„Reforma justiției este una prioritară. În pofida faptului că suntem sabotați, suntem hotărâți să mergem până la capăt, fiindcă orice încercare de a opri acest proces înseamnă revenirea la un stat capturat și instituții ale statului slabe”, a declarat șeful Legislativului.

Astfel, în cursul discuțiilor, oficialii au convenit ca Republica Moldova să primească suport în a prelua bunele practici letone în domenii precum votul prin corespondență, reforma teritorial-administrativă, aproximarea legislației la Uniunea Europeană.

„Moldova și Letonia au înregistrat în ultimii ani un nivel înalt de cooperare bilaterală, inclusiv în dialogul parlamentar și în cadrul grupului de prietenie”, a subliniat Grosu.

La rândul său, președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, a dat asigurări că Letonia va continua să susțină parcursul nostru european, menționând că Republica Moldova împreună cu Ucraina trebuie să facă parte din marea familie europeană

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *