Actualitate

Anunț bombă! Deputații NU MAI VOR imunitate parlamentară

„Am înregistrat în Parlament un proiect privind abolirea imunităţii absolute a deputaţilor, semnat de 50 de deputaţi din Coaliţia Pro-Europeană. Întruneşte toate condiţiile pentru a fi dezbătut. În iulie 2012 a fost trimis la Curtea Constituţională şi a primit avizul, în mai anul curent ştim în ce perioadă eram, încă nu eram formată coaliţia. Proiectul presupune modificarea art.70 din Constituţie, se exclude cuvântul imunitate. Să nu creăm situaţii când imunitatea se transformă în impunitate, când unii deputaţi ar putea să se pună deasupra legii. Sperăm că vom avea susţinerea plenului", a declarat preşedintele fracţiuniiPLDM, Valeriu Streleţ. 

Iar democratul Adrian Candu a adresat şi un apel de solidaritate către opoziţia parlamentară. "Noi ne dorim ca absolut nimeni să nu fie mai presus de lege. Am fost aleşi de cetăţeni să depunem eforturi aşa încât viaţa lor să fie mai bună, nu să avem privilegii. Nu e admis ca un deputat care săvârşeşte infracţiuni sau are un comportament inadecvat să fie mai presus de lege. Iată de ce Coaliţia Pro-Europeană vine cu o asemenea iniţiativă legislativă. Ea a fost inclusă ieri, în următoarele 6 luni va trece printr-o comisie special creată. Aşa că din mai 2014, suntem deja în legalitate pentru a face modificarea în Constituţie, iată de ceavem nevoie şi de voturile comuniştilor şi facem un apel de solidaritate către ei, să votăm toţi", a precizat Candu. 

Iar liberalul reformator Ion Hadârcă a declarat că abolirea imunităţii deputaţilor a fost cerută şi de oficiali europeni: "Prin această procedură facem un pas în vederea transparentizării actului legislativ. Are loc în contextul recentelor dezbateri de la Bruxelles, în cadrul discuţiilor cu Stefan Fule, s-a solicitat transparentizarea actului guvernării". 

Publika.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *