CSI / RusiaRăzboi

Anunț rar al autorităților ruse: ​Câți soldați au fost uciși în timpul raidurilor milițiilor anti-Putin în Belgorod

Cel puțin 14 soldați ruși au fost uciși în timpul unui raid transfrontalier efectuat la începutul acestei luni de milițiile anti-Kremlin formate din cetățeni ruși, au dezvăluit autoritățile regionale la aproape o lună de la incident, potrivit publicației independente The Moscow Times.

Două miliții anti-Kremlin care luptă de partea Ucrainei au organizat raiduri în regiunea Belgorod din sud-vestul Rusiei pe 1 iunie.

Atunci, ministerul rus al Apărării a afirmat că a respins atacurile unor „formațiuni teroriste ucrainene”, fără a dezvălui număr de victime în rândul armatei ruse.

Mihail Vedernikov, guvernatorul regiunii Pskov din nord-vestul Rusiei, a declarat miercuri că cel puțin 14 soldați desfășurați în Belgorod au fost uciși în timpul raidurilor.

„Au murit la începutul lunii într-un atac al unui grup de sabotaj și recunoaștere asupra regiunii Belgorod”, a declarat Vedernikov.

„Funeraliile au avut loc săptămâna trecută și săptămâna aceasta. Din nefericire, acestea nu sunt ultimele priveghiuri, deoarece în prezent știm de 14 (soldați, n.r.) uciși în aceste zile”, a adăugat Vedernikov.

Vedernikov probabil că se referă la militari ruși care au murit în timpul insurecției lui Evgheni Prigojin, despre care Ministerul rus al Apărării nu a comunicat nimic oficial, cu toate că președintele rus Vladimir Putin le-a adus un omagiu soldaților uciși în ziua rebeliunii în cadrul unui discurs televizat, potrivit Kommersant.

Mass-media pro-război de la Moscova au vehiculat diverse cifre privind militarii ruși care au fost uciși în week-end de mercenarii Wagner în timpul „marșului” spre Moscova, cel puțin 13 soldați pierzându-și viața.

Soldați ruși, luați prizonieri

Vedernikov a mai spus declarat că 10 soldați din Pskov au fost luați prizonieri în raidurile transfrontaliere, dintre care trei au fost aduși în țară în cadrul unui schimb.

„Nu vă putem informa în detaliu despre soarta luptătorilor noștri. Înțeleg că este dificil să fii ținut în întuneric cu privire la cei apropiați, dar pur și simplu nu avem dreptul să dezvăluim unele date”, a declarat guvernatorul.

Raidurile transfrontaliere ale Corpului Voluntarilor Ruși, o unitate paramilitară naționalistă, și ale unei alte miliți numite Legiunea Libertății Rusiei, au avut loc pe fondul unui bombardament intens asupra regiunii Belgorod de pe teritoriul ucrainean.

Raidul a avut loc cu puțin timp înainte de lansarea contraofensivei ucrainene.

Oficialii ucraineni nu au recunoscut niciodată responsabilitatea pentru aceste atacuri, care au declanșat evacuări în masă din orașul Shebekino, aflat la frontiera cu Ucraina.

Ministerul rus al Apărării precizează extrem de rar pierderile din rândul armatei în timpul ostilităților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *