EconomieSocial

Apă-Canal Chișinău a ajuns la un acord cu Premier Energy: Va achita doar factura la energie electrică, nu și datoriile

Apă Canal Chișinău va achita doar factura la energie electrică, nu și datoria acumulată de 68,8 milioane de lei, a declarat viceprimarul Capitalei, responsabilă de domeniul locativ-comunal și de Apă Canal Chișinău, Irina Gutnic. De asemenea, aceasta a mai spus că în scopul reconectării la energia electrică a blocului administrativ al Apă Canal Chișinău, instituția ar fi prezentat o scrisoare de garanție către Premier Energy, prin care se obligă să achite factura lunar, scrie Radiomoldova.md.

„Ca rezultat al formării defazajului în rețeaua internă, au fost defectate mai multe echipamente. Sursa de alimentare necesită reparație. Costurile nu pot fi apreciate. Pe data de 3 februarie, am prezentat către Premier Energy o scrisoare de garanție, prin care Apă Canal Chișinău să obligă să achite integral factura lunară. Pentru ianuarie, este de 28,5 milioane de lei. Referitor la datoria în sumă de 68,8 milioane de lei, suntem în discuții până la identificarea unei soluții realizabile pentru Apă Canal Chișinău și acceptabile pentru Premier Energy”, a declarat Gutnic.

Irina Gutnic a mai declarat că, din 3 februarie, reprezentanți ai ANRE verifică rapoartele financiare ale Apă Canal Chișinău.

Vă amintim că pe parcursul zilei de 2 februarie, din cauza deconectării energiei electrice la blocul administrativ al „Apă Canal Chișinău”, furnizorul a întâmpinat dificultăți la aprovizionarea cu apă a sectorului Botanica și cartierului Telecentru. Atunci, în urma unor discuții ale autorităților publice locale cu reprezentanții Premier Energy, s-a decis reconectarea temporară a blocului administrativ al Apă Canal Chișinău până la 7 februarie, când va avea loc o nouă întrunire a celor doi furnizori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Воровать меньше надо,тогда никаких долгов ни у кого не будет!
    У кого долги там ищите и воров-это уже доказано много лет назад!
    Чаще делайте таким предприятиям ревизии,чтобы не могли воровать! При СССР( хоть его и хают) всегда ревизии проводились минимум раз в квартал,а то и чаще и был везде порядок и цены стабильны годами,а сейчас ежедневно повышаются цены на все,откуда такое повышение берется? А потому,что никак не нажрется ченуша чертова((( Я верю в справедливость свыше и это уже грядет! Все воры,мошенники,аферисты и убийцы будете гореть в аду!

    1. Într-o limbă umană poți scrie și tu (con)locuitoareo??? În limba sub speciei de (p)orci nu e interesant de comunicat. Asta arată ce nesimțire „măreață” vă caracterizează neamul: nici în mai bine de 30 de ani de „independență” voi (p)orcii nu vreți să învățați graiul acestui pământ. Atunci să știți că nu vă ține nimeni cu forța aici, drum bun și cale bătută către „măreața” voastră (p)orcie!!! Nu o să plângă nimeni după voi și cu siguranță nu o să vă ducă dorul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *