Actualitate

„Apă-Canal Chișinău” face un apel către datornici. Sancțiunile vor fi dure

Furnizorul menționează, într-un comunicat de presă, că specialiștii „Apă-Canal Chișinău” verifică adresele unde se înregistrează datorii mari și le acordă gestionarilor fondului locativ suportul tehnic necesar.

În topul datornicilor sunt doi consumatori casnici din str. Testemițanu, care înregistrează datorii la plata serviciului de aprovizionare cu apă și canalizare în mărime de circa 20 de mii de lei fiecare. În strada Cartușa un consumator casnic are restanțe de 15 mii de lei, iar altul datorează întreprinderii 13,5 mii lei. Datoriile sunt istorice. Deși au primit numeroase prescripții, datornicii nu şi-au onorat obligațiunile contractuale, se menționează în comunicat

„Apă-Canal Chișinău” amintește că datornicii pot solicita gestionarilor fondului locativ grafice reeșalonate de plată. Debranșarea de la apeduct este ultima pârghie la care apelează furnizorul. Datornicii acționați în judecată riscă sechestrarea bunurilor și executarea silită – acțiuni care presupun cheltuieli suplimentare încasate din contul datornicilor. La fel, se pot alege cu aplicarea interdicției de a părăsi țara până la plata datoriilor.

În comunicat se mai spune că neachitarea restanțelor de către consumatori nu-i permite furnizorului de apa să sporească investițiile în renovarea și reparația rețelelor de apă și canalizare. În acest context, „Apă-Canal Chișinău” face apel repetat către consumatori să facă în timp util plățile pentru serviciul prestat de întreprindere. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *