Actualitate

Apă-Canal Chișinău semnează contracte pentru epurarea apelor menajere uzate . Cei care vor deversa în mediul natural vor primi amenzi usturătoare

Potrivit furnizorului, cazuri de acest fel au fost constatate în suburbiile capitalei, acolo unde entitățile nu sunt conectate la sistemul centralizat de canalizare. În lipsa canalizării, apele uzate sunt colectate de consumatorii casnici în fose speciale, care sunt golite contra-cost de către agenți economici. Unii dintre acestea deversează apele uzate în mediul natural, aducându-i prejudicii considerabile.

„Apă-Canal Chișinău” a inițiat un proces de încheiere a contractelor pentru epurarea apelor menajere uzate. Până acum, au fost sunt depuse 21 de cereri, fiind deja încheiate patru contracte. Prețul serviciului este de 2000 de lei lunar. Pentru a evita deversări neautorizate și eventuale abuzuri din partea unor agenți economici cu rea intenție, ACC urmează să prezente Inspectoratului Național de Patrulare lista persoanelor juridice care au încheiate contracte de epurare a apelor uzate.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *