Război

Apărarea rusă s-a prăbușit în regiunea Herson, Ucraina înaintează într-un ritm alarmant pentru Kremlin (Hartă cu linia frontului)

Forțele armate ucrainene au eliberat mai multe așezări de pe malul estic al râului Inguleț, forțând forțele rusești să se retragă spre Herson.

De asemenea, Armata Ucrainei a continuat să avanseze spre sud de-a lungul râului Dnipro și a tăiat două linii terestre rusești în nordul regiunii Herson, forțându-i pe ruși să se retragă spre sud de la granița dintre regiunea Herson și regiunea Dnipropetrovsk spre zona Berislav.

ISW precizează că armata ucraineană îngreunează încercările Rusiei de a transporta muniții suplimentare, rezerve, oameni mobilizați și echipamente de apărare către pozițiile înaintate.

Hartă publicată de bloggerul militar pro-rus Rybar. Herson
Direcția Svatove – Lugansk

În plus, forțele ucrainene au continuat să avanseze în estul regiunii Harkov, la vest de Svatove, avansând dincolo de râul Oskol și amenințând din ce în ce mai mult pozițiile rusești din regiunea Lugansk.

Surse rusești citate de ISW au afirmat că luptele continuă în apropierea autostrăzii Svatovo-Kreminna.

Potrivit analiștilor, elemente ale Brigăzii 126 de apărare costieră a Flotei Mării Negre operează în zonă fără rotație din martie.

După cum subliniază experții, linia frontului este atât de subțire încât unele așezări din această zonă sunt apărate de doar 15 ruși . În același timp, este nevoie de 500 de oameni pentru a apăra o linie de front de 20 de kilometri, la o rată de aproximativ 20 de metri pe persoană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *