Actualitate

Apartamente sociale construite în orașul Leova. Cine vor fi beneficiarii

Ministrul Liviu Volconovici a spus, la ceremonia de inaugurare a blocului, că apartamentele sunt dotate cu blocuri sanitare, sistem de încălzire autonom, geamuri termopan, uși interioare, pereți și tavane zugrăvite.

Costul total al proiectului din Leova a constituit 3,3 milioane de euro. 2,1 milioane de euro au fost oferiți de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, restul a fost contribuția autorităților publice locale.

Ministrul Liviu Volconovici a mai comunicat că Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei este dispusă să lanseze negocierile și să analizeze posibilitățile continuării fazei a III-a a proiectului.

În ultimii trei ani, au fost construite locuințe sociale în Călărași, Briceni, Sângerei, Hâncești, Soroca. În total 228 de apartamente.

În plină desfășurare sunt construcțiile în raioanele Fălești și Rezina, unde până la sfârșitul anului vor fi finalizate 112 apartamente. Sunt pe ultima sută de metri lucrările la Nisporeni – 93 de apartamente, Ialoveni – 30 de apartamente. Recent a fost lansată construcția unui bloc cu 30 de apartament la Glodeni. Sunt în stadiul de pregătire alte trei obiective în la Cimișlia, Cantemir și Cahul, cu 90 de apartamente.

Sursa: ipn.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *