Politică

APCE: R. Moldova să mai depună efort pentru a fi scoasă de sub monitorizarea CoE

Anunțul a fost făcut de către preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Anne Brasseur, după o întrevedere cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Oficialul a spus că de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei, ţara a realizat progrese uriaşe, dar se află încă sub procedura de monitorizare, ceea ce înseamnă că Moldova mai are ceva de făcut. Una din restanţele pe care Republica Moldova ar trebui să le înlăture se referă la reforma Procuraturii Generale, însă ţara se află într-o situaţie de blocaj pentru că trebuie modificată Constituţia în ceea ce priveşte numirea procurorului general, a spus oficialul. „Noi suntem conştienţi de această situaţia care s-a creat cu reformarea procuraturii”, a mai adăugat preşedintele APCE.

Menționăm că, Anne Brasseur efectuează o vizită oficială în Republica Moldova, din 16 până în 18 iulie. Aceasta va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali din Moldova. Anne Brasseur va ţine un discurs în şedinţa plenară a Parlamentului de joi, 17 iulie. În aceeaşi zi, Anne Brasseur va vizita regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *