Actualitate

Aplicaţii militare misterioase ale trupelor ruse în stânga Nistrului. Şalaru: “Trupele rusești nu au voie să iasă și să facă aplicații”

Sursele publicaţiei spun însă că aceste aplicaţii nu ar fi coordonate nici cu Forţele de Menţinere a Păcii, nici cu Comisia Unificată de Control (CUC).

„Nimeni nu ne-a anunțat cu privire la aceste aplicații, nu se cunoaște care este scopul lor, nu se cunoaște ce vor să facă acolo și unde se duc. Au pus pe ei că sunt forțe de menținere a păcii dar, în realitate, nu sunt. Noi l-am convocat pe atașatul militar rus la Ministerul Apărării pentru explicații. Vom vedea ce ne va spune”, a declarat Ministru Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru.

Ministrul a precizat că structura care urmează să clarifice situaţia este Comisia Unificată de Control.

„Eu cunosc că ei astăzi au ieșit la aplicații în acea zonă, dar deocamdată nu vă pot spune nimic mai mult. Observatorii din cadrul CUC trebuie să meargă acolo chiar dacă aceasta nu se întâmplă exact în Zona de Securitate. Trupele rusești nu au voie să iasă și să facă aplicații. Ei au făcut aplicații și săptămâna trecută împreună cu forțele militare transnistrene, ceea ce este o încălcare gravă a suveranității noastre. Ei susțin deschis deja separatiștii”, a subliniat Anatol Şalaru.

George Balan, vicepremier pentru Reintegrare, a confirmat pentru Deschide.md că asemenea aplicații au loc și că Biroul de Reintegrare, în cooperare cu Ministerul Apărării, se află la etapa de documentare și de verificare a informațiilor.

„Avem informația că ceva se întâmplă în zona respectivă. Acolo, practic, permanent au loc aplicații, cu părere de rău. Verificăm informația dacă sunt implicați și militari ruși, cu ce tehnică, ce fac acolo. Comisia Unificată de Control încearcă să trimită observatorii militari pentru documentare”, a declarat Balan. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *