ActualitateEconomie

Apple, acord cu OpenAI pentru a pune ChatGPT pe iPhone

Apple ajunge la un acord cu OpenAI pentru a utiliza tehnologia acestui startup pe iPhone, ca parte a unui efort mai amplu de a aduce funcții de inteligență artificială pe dispozitivele sale, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, citate de The Businesss Times, potrivit Mediafax.

Cele două părți au finalizat termenii unui pact pentru utilizarea funcțiilor ChatGPT în iOS 18, următorul sistem de operare al Apple pentru iPhone, au declarat persoanele citate, care au cerut să nu fie identificate deoarece situația este privată. Apple a purtat, de asemenea, discuții cu Google, de la Alphabet, cu privire la acordarea de licențe pentru chatbotul Gemini al acestei companii. Aceste discuții nu au dus la un acord, dar sunt în curs de desfășurare. Un acord cu OpenAI ar permite Apple să ofere un chatbot popular ca parte a unei avalanșe de noi funcții de inteligență artificială pe care intenționează să le anunțe luna viitoare. Bloomberg a raportat în aprilie că discuțiile cu OpenAI s-au intensificat. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că un acord va fi anunțat în mod iminent. Reprezentanții Apple, OpenAI și Google au refuzat să comenteze.

Apple plănuiește să facă senzație în lumea inteligenței artificiale în iunie, când va organiza conferința anuală Worldwide Developers Conference. Ca parte a acestui impuls, compania va rula unele dintre viitoarele sale funcții de inteligență artificială prin intermediul unor centre de date echipate cu procesoare proprii, a relatat Bloomberg. Anul trecut, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat că folosește personal ChatGPT de la OpenAI, dar a adăugat că există „o serie de probleme care trebuie rezolvate”. El a promis că noile funcții de inteligență artificială vor veni în produsele Apple pe o „bază foarte chibzuită”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *