CSI / RusiaRăzboiUcraina

Aproape 90% dintre ucraineni sunt gata să continue lupta împotriva agresiunii lui Putin

„Raportul de securitate München 2023”, prezentat luni, arată că aproape 90% dintre ucraineni sunt pregătiți să continue lupta împotriva agresiunii ruse chiar și în cazul celui mai rău scenariu, potrivit agenției Ukrinform.

95% dintre respondenți au susținut că Ucraina trebuie să lupte dacă Rusia continuă bombardamentele regulate; 91% – dacă Rusia folosește arme nucleare tactice deasupra Mării Negre; 89% – dacă Rusia folosește arme nucleare tactice pe câmpul de luptă și acelaşi număr de respondenţi – dacă Rusia aruncă o bombă nucleară asupra unui oraș pașnic ucrainean.

Pentru majoritatea ucrainenilor, o condiție acceptabilă pentru încetarea focului ar fi retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv din Crimeea – 93% dintre respondenți susțin acest lucru.

Chiar și retragerea Rusiei din teritoriile ocupate anterior ar fi inacceptabilă pentru majoritatea ucrainenilor dacă nu ar include și Crimeea – doar 11% ar fi de acord cu acest lucru și doar 7% s-ar mulțumi cu retragerea trupelor ruse la granițe, unde erau înainte de 24 februarie 2022.

Doar 1% dintre respondenţi ar fi gata să accepte situația actuală în ceea ce privește ocuparea teritoriilor.

”Negocierile de pace premature, care sunt cerute cu insistență mai ales în unele capitale occidentale, riscă, astfel, să se confrunte cu o rezistență acerbă în rândul populației ucrainene” – concluzionează autorii studiului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Sa vezi in vama Sculeni ce masini au ucrainienii! Barbati tineri, imbracati numai in haine de firma, isi pun pielea la adapost in Romania, in timp ce in Ucraina preotii sunt luati la rost de oamenii lui zelenski. Numai patrioti unul si unul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *