Actualitate

Aproape două milioane de oameni, afectați de inundații puternice, în China. Operațiunile de salvare sunt tot mai dificile

Precipitațiile abundente împiedică eforturile de salvare, au spus autoritățile locale.

Inundațiile din aceste zile vin la mai puțin de trei luni după ce ploile abundente din provincia Henan au dus la moartea a peste 300 de oameni, scrie BBC.

În Shanxi se află o serie de monumente antice care ar putea fi afectate puternic de precipitațiile severe. Autoritățile au declarat agenției de știri Xinhua că peste 120.000 de persoane au fost relocate urgent și că 17.000 de case s-au prăbușit în întreaga provincie Shanxi. Patru ofițeri de poliție au murit în urma unei alunecări de teren, potrivit publicației Global Times.

Sunt temeri că inundațiile din Shanxi ar putea fi mai grave decât cele din Henan la începutul acestui an. În Shanxi, s-au înregistrat precipitații medii de aproximativ 185,6 mm săptămâna trecută, comparativ cu 25 mm în octombrie între 1981 și 2010.

Autoritățile locale au suspendat activitatea la peste 430 de mine și la 14 fabrici din provincie. China se confruntă deja cu o lipsă de energie care a dus la întreruperi de curent. Operațiunile fuseseră deja oprite la alte 27 de mine de cărbune pe 4 octombrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *