Actualitate

Aproape două tone de cărbuni sustrase dintr-un tren marfar la Giurgiulești

Flagrantul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, pe teritoriul stației ferate din Orașul Giurgiulești. În urma acțiunilor specifice de control a garniturii de tren la trecerea frontierei de stat, patrula aflată în misiune de serviciu, a observat cum niște persoane descărcau cărbuni din vagonul unui tren marfar. Operativ, la fața locului au fost mobilizați grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră ,,Giurgiulești” și ofițerii din cadrul Direcției regionale Sud, care au surprins indivizii în flagrant delict.

La câțiva metri distanță, polițiștii de frontieră au depistat 32 de saci cu cărbuni a câte 50 kg fiecare, în total aproximativ 1600 kg.


Imagine: border.gov.md

Persoanele reținute s-au dovedit a fi angajații stației feroviare din orașul Giurgiulești cu vârste cuprinse între 34 și 50 de ani.

Bărbații și marfa au fost transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră „Giurgiulești” pentru continuarea cercetărilor și întreprinderea măsurilor legale ce se impun. Suma pagubei se stabilește.


Imagine: border.gov.md

Pe numele bărbaților a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de furt, prevăzut de art. 27 și 186 aliniatul 2 a Codului Penal al RM și riscă amendă în mărime de la 300 la 1000 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la patru ani.

Cu aproximativ trei săptămâni în urmă, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au obținut o informație, precum că din trenul marfar care circulă pe direcția Ucraina – România, la fiecare rută, pe teritoriul Republicii Moldova, se sustrage marfă de combustibil.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *