Actualitate

Aproape toată Armată a 35-a Combinată a Rusiei a fost distrusă lângă Izium

În orașul Izium, regiunea Harkov , aproape întreaga armată militară generală a 35-a a Federației Ruse a fost distrusă din cauza faptului că comandanții erau incompetenți.

Comandanții nu au ținut cont de apelurile de luptă, artileria grea nu a fost reparată la timp, iar unitățile nu au fost dotate cu echipamentul necesar, a raportat Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) , citând date de la un blogger rus.

Potrivit acestuia, forțele ruse nu aveau nicio comunicare eficientă cu centrele de comandă, iar ocupanții se bazau pe mesagerie instantanee din cauza lipsei de telefoane criptate. 

Armata a 35-a combinată a Federației Ruse era compusă din aproximativ 3 divizii.

Ruşii pregătesc un nou atac asupra oraşului Sloviansk

Statul Major General ucrainean a transmis vineri că ruşii concentrează o forţă de până la 20 de batalioane în zonă. Ruşii au încercat să lanseze un atac asupra a două oraşe la nord şi nord-vest de Sloviansk – Barvinkove şi Sviatohirsk – dar nu au reuşit, a spus Statul Major.

Nu este clar dacă ruşii au ocupat un alt teritoriu la est de Sloviansk, după ce au câştigat controlul asupra oraşului Lyman la sfârşitul lunii trecute. Partea ucraineană spune că forţele ruse au folosit artileria în două zone mai apropiate de Sloviansk – Shchurove şi Brusivka.

La Severodoneţk, Statul Major General a afirmat că luptele continuă: „Sub acoperirea focului de artilerie, au luat cu asalt zonele rezidenţiale din partea de est a oraşului. [Inamicul] are un succes parţial”.

Însă ruşii nu făcuseră niciun progres în eforturile lor de a avansa spre alte aşezări din teritoriul pe care forţele ucrainene continuă să-l apere – care include Bakhmut, Soledar şi Lisihansk. Încă o dată, a spus Statul Major, ruşii au încercat să treacă râul Siverskiy Doneţ şi „să creeze condiţii pentru trecerea acestuia de către principalele sale forţe armate”. Râul s-a dovedit a fi o barieră majoră pentru forţele ruse.

Luptele au început la nord de Harkov, unde forţele ucrainene au recâştigat teritoriu în ultimele săptămâni. Statul Major a raportat că forţele ruse încercau să blocheze înaintarea trupelor ucrainene în direcţia frontierei de stat. [Inamicul] a continuat să tragă asupra unităţilor Forţelor de Apărare folosind avioane, artilerie, lansatoare de rachete multiple, mortiere şi tancuri”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *