Economie

Aprobat! De la 1 aprilie pensiile vor fi indexate cu 15%

Începând de la 1 aprilie, curent, pensiile și unele plăți sociale vor fi indexate cu 15 %. O astfel de decizie a fost aprobată de Cabinetul de miniștri.

Astfel, cuantumul pensiei minime pentru limita de vârstă va constitui 2 620 de lei, cu 341 de lei mai mult decât în 2023.

Proiectului de hotărâre aprobat, mai stabilește cuantumul pensiei minime de dizabilitate: în cazul unei dizabilități severe –1 965 lei; în cazul unei dizabilități accentuate – 1 834 lei și în cazul unei dizabilități medii – 1 310 lei.

Coeficientul de indexare se va aplica doar părții pensiei care nu depășește salariul mediu lunar pe economie prognozat pentru anul 2023, care constituie 11 700 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Pentru toți comentatorii de mai sus: lăsați milogeala și mentalitatea de râmă sovietoidă (sî ni dei, sî ni facî, sî ni agiuti, sî ni plăteascî comunali) și alte tipuri de milogeli și puneți mâna la muncă, citiți o carte, educați-vă, dați dovadă de demnitate, caracter și determinare.
    Nu mai înghițiți pe nemestecate propagandă și prosteală rusă. Gândiți cu mintea și cu capul vostru (dacă aveți așa ceva). Dacă nu, stați liniștiți la televizor și aplaudați crimele rușilor apoi duceți-vă la “biserica” pravoslavnică de rit satanisto-kgbist și bateți niște mătănii cî o sî vî agiuti “popa” vladimir și cu superiorul lui în ticăloșii și drăcovenii, prea necuratul kiril.

  2. Andrian Popa e un Român care se luptă împotriva Românilor și interesele lor.
    Acest articol e o manipulare grosolana in stilul lui ȘOȘOaca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *