Economie

APROBAT. Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Credite pentru conservarea energiei” vor fi scutite de TVA și taxe vamale

Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Credite pentru conservarea energiei” vor beneficia de facilități fiscale și vamale. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, cu 59 de voturi, un proiect de lege în aces sens.

Potrivit PROIECTULUI , livrările și importul de mărfuri și servicii destinate implementării programului respectiv v or fi scutite de TVA fără drept de deducere, de accize, de taxa vamală, de taxe pentru efectuarea procedurilor vamale și de taxe pentru mărfurile care, în procesul de utilizare, cauzează. poluarea mediului. Modul de aplicare a facilităților fiscale și vamale respective sunt stabilitate de Guvern. „Scutirea de TVA va reduce costurile de finanțare a proiectelor implementate de autoritățile locale, ceea ce este deosebit de important în cazurile de localități ale oamenilor propriile proprii sunt limitate”, autorii proiectelor de lege, deputații PAS Radu Marian și Ina Coșeru .

Programul „Credite pentru conservarea energiei” este finanțat și implementat de Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO) . Prin intermediul agenților din Republica Moldova obțin finanțare pentru proiecte de conservare a energiei pentru instituțiile publice – școli, grădinițe, spitale, centre sociale – și pentru proiecte de iluminat stradal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *