Social

APROBAT! Șoferii vor putea fi testați la consumul de droguri chiar în stradă

Șoferii suspecți la consumul de droguri vor putea fi testați chiar în stradă, doar prin aplicarea unor dispozitive speciale portabile, similar mecanismului de constatare a stării de ebrietate alcoolică. Mecanismul de testare antidrog pentru documentarea cazurilor de conducere a mijloacelor de transport sub influența substanțelor narcotice, a fost aprobat astăzi de Guvern, transmite IPN.

Astfel, potrivit Ministrului Afacerilor Interne (MAI), Adrian Efros, mecanismul va permite identificarea mai rapidă a stării de ebrietate narcotică a conducătorilor auto. Procedura va dura câteva minute și va permite identificarea și sancționarea imediată a conducătorilor care din cauza consumului ilicit de droguri prezintă pericol pentru ceilalți participanți la trafic și pentru întreaga societate.

„Este cunoscut faptul că frecvent, drept cauză a accidentelor, dar și a altor încălcări a Regulamentului Circulației Rutiere este rezultatul nu doar a influenței alcoolului, dar și a substanțelor narcotice. În același timp, dacă procedura și regulile de testare a stării de ebrietate alcoolică la locul stopării conducătorului auto sunt prevăzute de lege, atunci starea de ebrietate narcotică, nemijlocit în trafic, nu a fost obiectul reglementărilor”, a relatat Efros.

De asemenea, în proiectul de lege avizat se arată că, actualmente, Inspectoratul General al Poliției dispune de 10 dispozitive de testare narcologică (Narcotester Drager – Drug Test 5000).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *