RăzboiUcraina

Aprobat! Ucraina interzice artificiile şi petardele pentru a nu traumatiza victimele războiului

Rada Supremă a Ucrainei a aprobat marţi, 11 aprilie, o lege care interzice artificiile şi petardele pentru a nu traumatiza milioane de ucraineni care au fost martori ai exploziilor și bombardamentelor în timpul invaziei Rusiei, scrie EFE și Hotnews.

„În sfârşit, artificiile sunt interzise prin lege!”, a scris pe contul său de Facebook Evgheniia Kravciuk, deputată din partidul Slujitorul Poporului, al preşedintelui Volodimir Zelenski. Kravciuk este unul dintre iniţiatorii legii.

Un total de 290 de deputaţi din Rada Supremă, compusă din 450 de mandate, au votat în favoarea legii.

De asemenea, Kravciuk a explicat că petardele şi artificiile reînvie amintiri „de nesuportat” pentru ucraineni și distrug orice „atmosferă de petrecere”. Deputata a felicitat şi pentru suferinţa de care vor fi scutite animalele, odată cu votarea acestei interdicţii.

Petardele de tip F1 sunt exceptate de la interdicţie, deoarece sunt considerate a fi de pericol şi nivel de zgomot reduse şi sunt destinate utilizării în zone delimitate care includ interiorul clădirilor de locuit.

Legea, care declară ilegală atât utilizarea, cât şi vânzarea articolelor pirotehnice, va intra în vigoare după un moratoriu de şase luni care va fi prelungit la un an în cazul exporturilor, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *