Social

Aproximativ 1.000 de instituţii de învăţământ vor rămâne FĂRĂ directori după 23 martie

În termen de cel mult şase luni de la data încetării contractelor individuale de muncă, autoritățile cu competențe legale de numire în funcție vor organiza concursuri de ocupare a posturilor de director devenite vacante. Ministerul Educației menționează că actualii directori pot participa la concursurile pentru funcția de manager al instituțiilor de învățământ.

În cazul directorilor de școli profesionale și colegii, concursurile vor fi organizate de Ministerul Educației, iar în cazul celorlalte instituții de învățământ menționate – de autoritățile administrației publice locale. În perioada de până la numirea prin concurs a directorilor instituțiilor publice de învățământ, conducerea instituțiilor va fi exercitată de către directorii interimari desemnați de către autoritățile cu competențe legale de numire în funcție, inclusiv dintre cei actualmente în funcție.

În Republica Moldova, funcționează 1.323 de instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal (424 de licee, 794 de gimnazii, 105 școli primare), 1440 de instituții preșcolare, 61 de instituții de învățământ secundar profesional și 45 de colegii.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *