CSI / Rusia

Aproximativ 70 de activişti pro-ruşi au fost arestați în oraşul Harkov. Sediul administraţiei regionale a fost eliberat

De dimineață, separatiştii continuă să se afle în clădirea administraţiei de stat regionale din Doneţk, scrie publicaţia web "Новости Донбасса". Aceştia au ocupat cabinete ale funcţionarilor din administraţie şi din Consiliul Regional şi au instalat în ele saltele. Funcţionează şi o cantină unde poate mânca oricine gratis. Jurnaliştii relatează despre acte de vandalism în edificiu.

În acelaşi timp, persoanele, care au ocupat în noaptea de luni sediul direcţiei Serviciului de Securitate din oraşul ucrainean Doneţk, au promis să predea armele şi să elibereze clădirea. La aceste rezultate s-a ajuns în urma negocierilor dintre reprezentanţii unui mitting pro-rus şi omul de afaceri Rinat Ahmetov, şeful poliţiei locale şi vicepremierul Vitali Iarema, scrie Украинская правда.

"La rândul meu, eu le-am dat cuvântul că nu vom recurge la asalt, la folosirea forţei şi sper că înţelegerea noastră va fi în interesul ambelor părţi – poliţiei şi protestatarilor – şi nu se va varsa sânge. Cred că am procedat corect şi vom vedea ce se va întâmpla", a spus Iarema.

În noaptea de 7 aprilie, un grup de persoane necunoscute au pătruns în parterul edificiului Serviciului de Securitate din regiunea Doneţk, iar ziua, de pe o scenă amplasată în faţa sediului administraţiei regionale, s-a anunţat despre independenţa aşa-numitei Republici Doneţk şi "intrarea" acesteia în componenţa Rusiei.

sursa: publika.md, romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *