Actualitate

Aproximativ 700 de cereri au fost depuse pentru încadrarea copiilor ucraineni în școlile din Republica Moldova

Conform sursei citate, până astăzi, instituțiile de învățământ din țară au pus la dispoziția refugiaților peste 3000 de locuri de cazare.

„Este dorința noastră de asigura copiilor veniți din Ucraina încadrarea în activitățile școlare și extrașcolare. Este crucial ca copiii veniți pe teritoriul nostru să aibă certitudinea că în viața lor războiul este pe o perioada scurtă și din acest motiv implicarea lor în activități este fundamentală”, a opinat Topală.

Șeful de la educație a menționat că micuții și elevii vor frecventa gratuit instituțiile de învățământ, iar pentru studenți se examinează programe de studii gratuite și contra cost.

Acesta a mai precizat că încadrarea minorilor fugiți de război în procesul de studii se va face în baza unei cereri depuse de părinți și va fi posibilă în funcție de locurile disponibile în instituții.

Conform datelor MEC, pe teritoriul țării noastre sunt 972 de școli cu predare în limba română, 261 cu predare în limba rusă, iar în 37 de instituții sunt predate discipline în limba ucraineană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *