ActualitateExterne

APS şi BERD au investit într-un portofoliu de aproximativ 1.800 de credite neperformate

PS şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au finalizat proiectul Delta, o tranzacţie care a implicat achiziţionarea unei participaţii într-un portofoliu de credite subperformante şi neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar în România, precum şi credite negarantate, cu o valoare totală a tranzacţiei de aproximativ 400 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Grupului APS, transmis luni AGERPRES, portofoliul a cuprins aproximativ 1.800 de împrumuturi, iar BERD a finanţat 30% din portofoliu, în timp ce APS a asigurat restul finanţării din fondurile proprii şi din conturile gestionate. APS Investments, implicată în această tranzacţie din februarie 2023, a subscris acest proces.

“Proiectul Delta reprezintă cel mai mare portofoliu de credite neperformante tranzacţionat în România, în ultimii 4 ani. Ne bucurăm că am putut susţine BERD, precum şi filiala proprie de investiţii prin această oportunitate strategică, consolidându-ne astfel portofoliul de active corporative”, a declarat Radu Dobre, CEO APS România.

Portofoliul a fost achiziţionat de la sucursala din Grecia a Piraeus Bank, care a finalizat cu succes această tranzacţie, ce a marcat o mişcare strategică în planurile lor de dezinvestire.

“APS şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) anunţă finalizarea Proiectului Delta, pe data de 30 aprilie 2024. Această tranzacţie a implicat achiziţionarea unei participaţii într-un portofoliu de credite subperformante şi neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar în România, precum şi credite negarantate, cu o valoare totală a tranzacţiei de aproximativ 400 de milioane de euro. Portofoliul a cuprins aproximativ 1.800 de împrumuturi, evidenţiind amploarea şi diversitatea activelor implicate. Încheierea tranzacţiei Proiectul Delta subliniază angajamentul APS de a stimula stabilitatea financiară şi oportunităţile de creştere în România, consolidând o traiectorie pozitivă pentru viitoarele demersuri în regiune”, se menţionează în comunicat.

APS Group este o companie înfiinţată în anul 2004, ce operează în principal pe pieţele din Europa Centrală şi de Sud-Est. Compania gestionează, în prezent, peste o sută de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală care depăşeşte 11 miliarde de euro.

În România, organizaţie a fost înfiinţată în 2007, operează în prezent cu 250 de angajaţi, iar în 2022 veniturile sale au fost de peste 7 milioane euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *