Social

„Ar putea fi o metodă de tergiversare”. O nouă ședința de judecată în dosarul „Kuliok” – amânată: Dodon ar fi suspectat cu COVID-19

O nouă ședință de judecată în dosarul denumit generic „Kuliok” a avut loc luni, 6, martie, la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Astfel, în cadrul acesteia, urma să fie prezentată de către procurori o înregistrare video de 47 de minute, însă avocații socialistului Dodon au cerut amânarea ședinței de judecată, potrivit TV8.

Apărarea a invocat ca motiv starea de sănătate a lui Dodon, care ar fi suspectat cu COVID-19, dar și a doi dintre avocați, care s-ar afla în concediu medical.

Ulterior, hotărârea instanței, ședința a fost amânată pentru data de 10 martie.

Procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc, admite că cererea de amânare a ședinței ar putea fi o metodă de tergiversare, potrivit sursei citate.

„Nu vreau să cred că dumnealor recurg la unele chestiuni de invocare a unor temeiuri de sănătate, însă, dacă să observăm obiectiv comportamentul și numărul cererilor înaintate de recuzare a judecătorilor, a procurorilor și anumite cereri de amânare, inclusiv data precedentă, din motiv că nu se dorea, nu declarativ au susținut că nu doresc, dar tacit și după comportamentul procesual nu se dorea să recurgem la această examinare. Eu pot să-mi creez opinia că există o bănuială rezonabilă precum că dumnealor ar putea recurge și la acest fapt, dar urmează să verificăm în ședință de judecată, data viitoare, documentele medicale referitor la stare de sănătate care a făcut imposibil să fie prezenți”, a declarat procurorul Iarmaliuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. cred ca trebuiesc refacuta analizele medicale.
    Se zic ca sufera de Prostie Cronica dublata de limbism rusesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *