Actualitate

Ar trebui ca bărbații să fie prezenți la naștere: răspunsul unui obstetrician-ginecolog

În ciuda faptului că nașterea este un proces natural, nu toți bărbații sunt pregătiți să participe la el. Funcția de reproducere este singura funcție de cuplu din organism, așa că soții iau decizia de a rămâne însărcinată și soții iau decizia de a fi împreună sau nu în timpul travaliului.

Cel mai rău lucru pe care îl poate face o femeie este să forțeze un bărbat care nu dorește să fie prezent la naștere să meargă la naștere, iar cel mai rău lucru pe care îl poate face un bărbat a cărui femeie nu îl dorește la naștere este să insiste asupra prezenței sale.

Este clar că partenerii pot avea atitudini foarte diferite și acest lucru influențează și decizia cuplului de a avea un bărbat care să participe la naștere. Există, de asemenea, culturi și educații diferite.

“Nașterea este, pe de o parte, foarte frumoasă, dar în camera unui fotograf profesionist. Pe de altă parte, nașterea este o cantitate uriașă de fluide biologice – este sânge, urină, fecale, mucus, este lichidul din jurul copilului, care poate să nu fie întotdeauna transparent și frumos, colorat de meconiu. Sunt mirosuri, sunt sunete, este o situație care nu este plăcută din punct de vedere estetic pentru fiecare persoană, există întotdeauna compromisuri care merită discutate, de exemplu, cea mai dificilă perioadă a travaliului este prima perioadă – de la începutul contracțiilor până la deschiderea completă a colului uterin. Și acolo totul este destul de decent, nu se întâmplă nimic de genul acesta. Întotdeauna recomand ca bărbatul să fie în această perioadă a travaliului. Perioada a doua aici este pentru ca soții să decidă între ei. Dacă femeia vrea ca bărbatul să fie prezent sau dacă bărbatul vrea să fie prezent. Nu poate exista nicio constrângere. Credeți-mă, din faptul că un bărbat visează să taie cordonul ombilical la nivel global în viața fiului sau fiicei sale nu se va schimba nimic. Se va schimba în modul în care își învață fiul să joace fotbal, în modul în care îl învață să facă focul sau în modul în care îi va împleti împletiturile fiicei sale, îi va mângâia capul și îi va citi basme. Este important. Mulți oameni își doresc cu adevărat Instagrammabilitatea procesului, dar nu este o poveste sănătoasă”, notează un medic renumit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *