Ultima oră

ARAFAT se întoarce la Min. Sănătății după întâlnirea cu BĂSESCU. Se termină protestele?

UPDATE 14.41 "Este o victorie a străzii", a comentat anunţul revenirii lui Arafat Cristian Tudor Popescu, senior editor gândul. Potrivit lui CTP, Traian Băsescu şi Emil Boc n-ar fi discutat niciodată posibilitatea revenirii doctorului Arafat la minister dacă nu ar fi ieşit oamenii în stradă.

UPDATE 14. 30 Medicul Andrei Georgescu, subsecretar de stat în cadrul Ministerul Sănătăţii timp de aproximativ o săptămână, a declarat că şi-a dat demisia din această funcţie înainte ca premierul Emil Boc să anunţe reîntoarcerea la Minister a lui raed Arafat. "A fost o înţelegere între mine şi premierul Emil Boc", a declarat dr. Georgescu.

Întrebat de ce crede că Emil Boc a luat decizia de a-l renumi în funcţie pe Raed Arafat, dr. Georgescu a spus că a avut o discuţie cu premierul şi i-a spus că "din cauza presiunilor care se fac în ultima perioadă a luat decizia de a mă retrage din funcţia de subsecrtar de stat, atât timp cât medicul Arafat este repus în funcţie".

Andrei Georgescu a declarat, marţi, că a considerat că este mai bine să plece şi să-i lase locul lui Raed Arafat. Fostul subsecretar de stat al MS a completatat că va ajuta la redactarea noii legi a sănătăţii, doar dacă Raed Arafat îi va cere opinia.

"Consider că am venit într-un moment critic la MS, cred că am făcut un lucru bun atunci, dar pentru a aplana discuţiile care s-au ivit pe marginea noii legi de sănătate, pentru ca domnul doctor Arafat să fie cooptat în echipa MS, am considerat că e mai bine să plec şi să-i las locul medicului Arafat. Că e bine, că e rău, veţi vedea dumneavoastră în următoarele luni", a mai declarat dr. Georgescu.

UPDATE 14.15 Emil Boc a confirmat revenirea lui Raed Arafat la minister şi a dezvăluit că decizia acestuia s-a produs după o întâlnire pe care a avut-o astăzi atât cu el cât şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Ministrul Sănătăţii nu a fost prezent la întâlnirea dintre Arafat şi Boc, dar premierul a menţionat că fondatorul SMURD a vorbit cu Ritli Ladislau despre decizia de a reveni la Ministerul Sănătăţii.

Premierul a mai declarat că înlocuitorul lui Arafat, dr. Andrei Georgescu, îşi va relua funcţia în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă. "Raed Arafat va face parte din membrii care vor redacta noua lege a Sănătăţii", a mai spus Emil Boc.

Raed Arafat a demisionat, săptămâna trecută, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Postul de subsecretar de stat a fost preluat, prin decizie a premierului, de medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

UPDATE 14.09 Raed Arafat se va întoarce la minister. Condiţia sa: discutarea unui nou priect de lege a sănătăţii

Doctorul Raed Arafat, fost subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-a dus la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Emil Boc. Arafat a vorbit cu premierul timp de 30 de minute.

Premierul Emil Boc şi Raed Arafat au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat să îşi reia funcţia deţinută anterior demisiei, acesta fiind de acord cu revenirea în Ministerul Sănătăţii, decizie care aparţine premierului, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Arafat a părărsit în urmă cu puţin timp Palatul Victoriei, acesta îndreptându-se spre Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat, marţi, că a fost sunat seara trecută de doctorul Raed Arafat – care în urmă cu o săptămână şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat, nemulţumit de proiectul privind Legea Sănătăţii, demnitarul urmând să se întâlnească cu acesta şi să discute.

"Am fost sunat de domnul doctor luni seară. Sigur, trebuie să ne vedem şi să discutăm problemele pe care le avem", a precizat ministrul Sănătăţii.

Ritli anunţase luni că aşteaptă să fie sunat de fostul subsecretar de stat pentru a discuta cu acesta posibilitatea de colaborare în privinţa noului proiect al Legii sănătăţii, cu atât mai mult cu cât Raed Arafat este preşedintele Comisiei de urgenţă a instituţiei.

Întrebat dacă doctorul Arafat ar putea reveni în funcţia de subsecretar de stat, Ritli Ladislau a răspus că nu ştie şi că aceasta este o decizie a primului-ministru.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor care a iterat luni că Uniunea îl susţine pe Raed Arafat şi consideră că este nevoie de acesta indiferent dacă este în administraţia de stat sau în sistemul sanitar.

Raed Arafat afirma în conferinţa de presă din 10 ianuarie, în care şi-a anunţat demisia, că este dispus să se întoarcă de unde a plecat cu condiţia să aibă o echipă cu care să lucreze.

Şi premierul anunţa luni că Raed Arafat poate reveni în minister sau participa la elaborarea Legii sănătăţii dacă doreşte aceasta.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Executivului la sfârşitul săptămânii să fie retrasă Legea sănătăţii, la scurt timp ministrul Sănătăţii a anunţat că a retras legea, iar luni a anunţat că vor începe discuţiile pentru noua formă a proiectului de lege. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *