ExterneRăzboi

Aramta ucraineană a scos din uz calea ferată care leagă oraşul Herson de Crimeea şi prin care ruşii îşi transportă muniția

Forţele de apărare ucrainene au scos din funcţiune o cale ferată de transport de muniţii ruseşti care leagă oraşul Herson de Crimeea, reuşind să blocheze şi mai mult liniile de aprovizionare ruseşti, a declarat miercuri Ministerul britanic al Apărării, potrivit Adevărul.

În ultimele săptămâni, luptele din Herson s-au intensificat pe măsură ce forţele ucrainene fac progrese pentru a alunga ocupanții ruși din ceea ce Ministerul britanic al Apărării a descris ca fiind „cel mai important centru de populaţie, ocupat de Rusia”, potrivit YahooNews.com.

„Este probabil că vom asista la o creştere a numărului de civili care încearcă să fugă din Herson şi din împrejurimi, pe măsură ce ostilităţile continuă, iar penuria de alimente se agravează”, a declarat miercuri ministerul.

Fuga civililor va creşte probabil presiunea asupra rutelor de transport din Herson şi va forţa Moscova să impună restricţii de circulaţie, au sugerat serviciile secrete britanice.

Marţi, autorităţile regionale au declarat că trupele ucrainene au recucerit 53 de localităţi din regiune, ocupată de la începutul lunii martie, în timp ce Kievul avansează cu o ofensivă de amploare în sud.

Respingerea forţelor ruse din Herson ar fi o victorie majoră pentru Ucraina, deoarece regiunea se află în prima linie de apărare peste râul Nipru şi separă vestul şi sudul Ucrainei de Peninsula Crimeea – pe care Rusia o ocupă ilegal din 2014.

Cu toate acestea, în timp ce Ucraina face progrese la vest de râul Nipru, forţele care luptă în regiunea Donbas, la nord de Crimeea, continuă să suporte condiţii „infernale”.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că situaţia de pe câmpul de luptă este „pur şi simplu infernală” în Donbas, în ciuda sistemelor de artilerie furnizate de SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *