Social

ARBI a CNA a aplicat sechestre în valoare de circa 12,3 milioane de lei: În penitenciare se află 3 persoane, arestate în dosarele CNA

Săptămâna trecută, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre în valoare de circa 12,3 milioane de lei pe bunuri în baza unei delegații a procurorilor. Este vorba despre 2 terenuri pentru construcții și 34 de terenuri agricole, 2 construcții locative și o încăpere locativă, dar și un depozit. Cazul ține de evaziunea fiscală a întreprinderilor, potrivit Realitatea.md.

Actualmente, ARBI are în examinare 106 de delegații, pe 77 de cauze penale, în privința a 160 de subiecți. Specialiștii instituției au efectuat pe parcursul săptămânii trecute 12 expertize judiciare, dintre care 5 criminalistice și 7 IT, în procedură fiind altele. Ofițerii de urmărire penală au pornit 2 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 2 cauze penale.

„La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 379 de dosare. Direcția legislație a recepționat 20 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 16 rapoarte de expertiză și 15 avize. La moment, se lucrează pe 27 de materiale, recepționate de la autorități. Direcția analitică a efectuat 4 analize operaționale și a inițiat 26 noi, alte 105 de studii sunt în procedură. Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 8 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție”, transmite instituția.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, la linia națională anticorupție au fost recepționate 40 de apeluri. De asemenea, 1031 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului. În penitenciare se află 3 persoane, arestate în dosarele CNA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *