Politică

Arestovici: Dacă Moldova va apela la Ucraina, putem prelua controlul asupra Transnistriei. „Moldovenii și românii sunt un singur popor”

Aleksei Arestovici , consilierul Președintelui Zelenski, și-a exprimat convingerea că Ucraina ar putea prelua controlul asupra autoproclamatei republici nistrene, dacă Moldova este amenințată de Federația Rusă. Dar numai dacă Moldova va face oficial o astfel de solicitare.

„Acolo sunt aproximativ 5-7 mii de militari. Moldova poate avea necazuri foarte mari, dacă acești ar decide să atace Chișinăul. Iar cel mai bun lucru pe care îl poate face în acest caz este să apeleze la Ucraina şi România pentru ajutor”, a spus Arestovich.

El a subliniat că aceasta din urmă este o țară NATO, așa că Rusiei „îi va fi foarte distractiv” atunci.

Totodată, Arestovici a remarcat că pentru Ucraina Moldova este și cel mai apropiat vecin, a cărui soartă nu îi este indiferentă.

„Noi am fost întotdeauna alături de poporul moldovenesc și vom continua să stăm. Prin urmare, pot apela și la noi pentru ajutor”, a asigurat el.

Întrebat dacă Ucraina este capabilă să „captureze Tiraspolul” (capitala autoproclamatului stat nerecunoscut „Republica Moldovenească Pridnestroviană”. – N.red.), acesta a spus că acesta este teritoriul Moldovei suverane și ucrainenii nici măcar nu își pot permite asemenea declarații.

„Numai după apelul părții moldovenești… Ne vom descurca dacă va fi nevoie”, a rezumat Arestovici.

„Dacă Rusia va decide să atace Moldova, Chișinăul ar putea apela la România, noi știm că moldovenii și românii sunt un singur popor”, a declarat ieri Arestovici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *