Moldova

(ARHIVELE NU ARD!) Vladimir Filat recunoaște că a dat MOLDOVA-GAZ pe mâinile Rusiei

„Îi voi spune, ceea ce i-am zis lui Putin, și lui Șuvalov. Eu sunt persoana care a semnat acordul legal privind înființarea „Moldova-Gaz” în 1998 și am făcut-o conștient”, a spus Vlad Filat, vorbind despre perspectivele de cooperare moldo-ruse în sectorul gazelor naturale. 

În contextul declarațiilor politice făcute la Chișinău cu privire la naționalizarea SA „Moldova-Gaz”, Vlad Filat a afirmat că astfel de declarații nu sunt în măsură să sperie potențialii investitori din Rusia. „În ceea ce privește aceste afirmații, pot spune doar că idei și sugestii a diferitor oameni din RM, precum și din alte țări, sunt multe. Iar teorii, și mai multe”, a adăugat el.

SA „Moldova-Gaz” a apărut în urma reorganizării din 1998 a concernului de Stat „Moldova-Gaz”. Potrivit deciziei, semnate de Filat și apoi aprobate de către Parlament, concernul a intrat în componența unei întreprinderi comune moldo-ruse „Aprogaztranzit”, iar drept rezultat a apărut SA „Moldova-Gaz”. Asociația acționarilor a înregistrat un capital de 290600 mii de dolari, dintre care 78,1 milioane reprezentau proprietatea situată pe teritoriul rmn. Ca urmare a acestui acord, 50% +1 acțiune, au intrat în posesia întreprinderii ruse OAO „Gazprom”, 35,53% – în cea a Guvernului RM, 13,44% – în a administrației de la Tiraspol, și un alt 1,23% aparținea anumitor persoane fizice.

Potrivit datelor oficiale, în anii ’98-’99, Vlad Filat a fost Director al departamentului de privatizare și administrare a proprietății statului.

Sursa: observatormd.blogspot.com preluat de pe omega.md  (18 martie 2010)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *