Internațional

Armata israeliană anunţă că a ucis patru atacatori, într-o tentativă de infiltrare, la frontiera cu Libanul, în urma unor atacuri vizând ţinte Hezbollah

Patru atacatori care încercau să treacă frontiera din Liban în Israel au fost ucişi de către armata israeliană, în contextul în care tentative de incursiune şi confruntări armate se multiplică în această regiune, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, relatează News.ro.

Armata israeliană a anunţat marţi că a ucis patru atacatori, într-o tentativă de infiltrare, la frontiera cu Libanul, pe fondul unor violenţe care au izbucnit în ultimele zile, în urma Războiului Israel-Hamas.

Armata anunţă într-un comunicat că militari israelieni ”au reperat o echipă teroristă care încerca să se infiltreze prin bariera de securitate din Liban şi să plaseze un dispozitiv exploziv”.

De asemenea, ea precizează că a ucis patru persoane.

Armata israeliană a anunţat anterior că a atacat şi lovit, în noaptea de luni spre marţi, ţinte ale mişcării şiite proiraniene libaneze Hezbollah în Liban.

De la începutul războiului declanşat de un atac sângeros fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas în Israel, la 7 octombrie, confruntări armate la frontiera Israelului cu Libanul s-au soldat cu aproximativ zece morţi de partea libaneză, majoritatea combtanţi, dar şi un jurnalist Reuters şi doi civili.

De partea israeliană au fost ucise cel puţin două persoane.

Israelul a început să evacueze mii de locuitori din 28 de localităţi situate în nordul ţării, în urma acestor acroşaje la frontieră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *