Externe

Armata israeliană confirmă: ”Au existat rapoarte anterioare despre mutarea forțelor HAMAS!”

Într-o conversație cu corespondenții militari din această dimineață, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), generalul de brigadă Daniel Hagari, a confirmat dezvăluirea postului Channel 13 News a consultărilor înalților oficiali după identificarea activității la granița cu Fâșia Gaza, în noaptea dinaintea atacului surpriză al Hamas.

Generalul de brigadă Hagari a declarat că nu a existat niciun avertisment, dar a adăugat că ”vom investiga în modul cel mai amănunțit semnele care au apărut în orele anterioare”. El a adăugat: ”Au existat rapoarte despre mutarea forțelor, dar nu trebuie să înțelegem că acesta este un atac major”, transmite Stiripesurse.ro.

Channel 13 News a relatat noaptea trecută că informațiile primite cu câteva ore înainte de atac au dus la conversații telefonice între înalți oficiali IDF în mijlocul nopții, iar concluzia a fost că o altă evaluare a situației va fi efectuată dimineața. Birourile premierului și ministrului apărării spun că avertismentul nocturn nu a ajuns la ei.

Menționăm că forțele de securitate israeliene au intrat joi dimineața, 12 octombrie, în cea de-a șasea zi a războiului cu Hamas, după o noapte relativ liniștită, în timp ce armata israeliană (IDF) a continuat să lanseze atacuri la scară largă în Fâșia Gaza. În timpul nopții, au existat, de asemenea, relatări despre schimburi de focuri între forțele de securitate și agenți înarmați în Jenin, în nordul Samariei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *