Externe

Armata israeliană estimează că aproximativ 600.000 de persoane au fugit din nordul Fâșiei Gaza

Aproape o treime din toți locuitorii din Fâșia Gaza – peste 600.000 de persoane – au fost deja evacuate din nordul Fâșiei spre sud, în conformitate cu cererile israeliene. Hamas a cerut anterior locuitorilor să “învingă această ocupație sau să moară în casele lor”

Peste 600 de mii de locuitori ai Fâșiei Gaza au fost evacuați din partea de nord a acesteia în partea de sud, au anunțat Forțele de Apărare Israeliene (IDF), relatează i24.news.

În același timp, ONU raportează aproximativ 423.000 de palestinieni care și-au părăsit deja locuințele, notează postul de televiziune.

În Fâșia Gaza locuiesc 2,1 milioane de persoane începând cu 2023, potrivit CIA World Factbook. Cu o suprafață de 360 de kilometri pătrați (lungime 40 km, lățime 6-12 km), densitatea populației din regiune se apropie de 6.000 de persoane pe kilometru pătrat, ceea ce o face una dintre cele mai dens populate din lume.

Regiunea are o rată de natalitate ridicată, iar populația crește rapid (cu 2 % pe an). Jumătate dintre palestinienii care trăiesc în Fâșia Gaza au sub 19 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *