ActualitateExterne

Armata israeliană prezintă ultimele cifre

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat că în timpul operațiunilor militare de la Rafah au ucis peste 500 de militanți Hamas. Operațiunile au demarat la începutul lunii mai, scrie Mediafax.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă.

„Am provocat daune grave Brigăzii Rafah a Hamas. Din cele 4 batalioane Rafah, 2 se află în prezent la un nivel mediu de funcționare operațională și 2 sunt la un nivel scăzut de funcționare operațională”, a transmis IDF, potrivit CNN.

În plus, forțele armatei israeliene au localizat și distrus 230 de puțuri de tunel.

„Vom continua operațiunile până când vom distruge în mod decisiv Brigada Rafah”, a precizat IDF.

Ambele părţi sunt “complet deconectate” de suferinţa copiilor din Gaza, spune un oficial UNICEF

Un oficial al UNICEF a declarat luni că avertismentele privind moartea copiilor din Gaza cad în urechile surzilor, relatează CNN.

“Mi se pare foarte deconcertant faptul că oamenii încă scuză cumva atacurile asupra copiilor şi nu caută doar o încetare a focului”, a declarat James Elder, un purtător de cuvânt al UNICEF, agenţia umanitară a ONU pentru copii, care se află pe teren în Gaza.

“Ambele părţi par teribil de deconectate de suferinţa copiilor”.

Vorbind cu Wolf Blitzer de la CNN, Elder a spus că a văzut “atât de mulţi copii cu amputări” şi “copii cu răni la cap, cu arsuri teribile, care nu au putut primi asistenţă medicală pentru că am văzut devastarea sistematică”. “Pur şi simplu nu este un loc pentru copii”, a spus Elder despre întreaga Fâşie Gaza.

Israelul a anunţat o “pauză tactică” a activităţii militare de-a lungul unei rute din sudul Fâşiei Gaza pentru a permite distribuirea ajutoarelor. Elder a declarat că, deşi “orice pauză în bombardamentele oriunde în Fâşia Gaza care va proteja copiii este o veste bună”, el a spus că “pauza tactică” menită să permită accesul mai multor camioane cu ajutoare în enclavă nu a dus încă la nicio îmbunătăţire.

Elder a spus că problema este mai mare decât doar zona care face obiectul pauzei şi a cerut deschiderea mai multor puncte de trecere. Agenţiile trebuie, de asemenea, să fie capabile să lireze ajutorul în siguranţă în Gaza, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *