Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateExterne

armata lui Zelenski revendică noi cuceriri

Armata ucraineană a revendicat noi cuceriri în a noua zi a ofensivei sale pe teritoriul Rusiei, în regiunea Kursk, informează Rador Radio România.

Şeful armatei, generalul Oleksandr Sîrskîi, l-a informat pe preşedintele Zelenski că trupele ucrainene controlează aproximativ 1.150 de kilometri pătraţi şi 82 de localităţi.

A fost creat şi un comandament militar care trebuie să asigure ordinea şi toate nevoile populaţiei locale din regiunea Kursk.

De cealaltă parte, Rusia a anunţat că trimite forţe suplimentare în regiunea vecină Belgorod şi că ar fi reuşit să recucerească o localitate.

Operaţiunea din regiunea Kursk este prima înaintare de amploare a Ucrainei de la contraofensiva sa din 2022.

Context

Forţele ucrainene au început un atac major asupra regiunii Kursk pe 6 august. De atunci au fost emise în mod repetat avertismente de atac cu rachete în regiune, iar guvernul rus a declarat stare de urgenţă la nivel federal în regiune. Majoritatea locuitorilor au fost relocaţi temporar din zonele de frontieră şi sunt acum în afara pericolului, a declarat Ministerul Rus pentru Situaţii de Urgenţă. Peste 720 de persoane au fost evacuate doar în ultima zi, potrivit ministerului.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Kievul a pierdut deja până la 2.640 de militari, 37 de tancuri, 32 de transportoare blindate de trupe de la începutul ostilităţilor pe direcţia Kursk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *