CSI / RusiaRăzboiUcraina

Armata Moscovei încearcă să închidă inelul în jurul Bahmut

Situația militară devine din ce în ce mai dificilă în jurul Bahmut, a declarat luni, 27 februarie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timp ce multe dintre câmpurile de luptă din Ucraina se transformă în noroi, odată cu venirea primăverii, iar rușii încearcă să închidă inelul în jurul orașului din estul Ucrainei, potrivit The Guardian.

„Direcția Bahmut – situația devine din ce în ce mai dificilă. Inamicul distruge în mod constant tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja pozițiile, pentru a câștiga un punct de sprijin și a asigura apărarea”, a afirmat liderul de la Kiev.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale au distrus un depozit de muniție ucrainean în apropierea orașului – punctul central al avansării Rusiei în estul Ucrainei – doborând, de asemenea, patru rachete Himars și cinci drone lansate de forțele ucrainene.

„Numărul personalului inamic este în creștere”, a mai declarat Statul Major al Ucrainei, adăugând că șase localități din apropiere de Donețk au fost supuse unor bombardamente rusești.

Hanna Maliar, adjunctul ministrului ucrainean al apărării, a declarat că Rusia „crește intensitatea asalturilor sale”, folosind „tactici de epuizare și distrugere totală”.

Într-o postare pe Telegram, luni seară târziu, ea a spus:

„Pe scurt și simplu: situația de pe front este complicată. Armata inamică crește intensitatea asalturilor sale.

Cea mai dificilă situație rămâne în direcția Bakhmut.

În timpul operațiunilor ofensive, inamicul folosește tactici de epuizare și distrugere totală.

În același timp, inamicul suferă pierderi semnificative, pierzând zilnic între 600 și 1.000 de oameni”.

În regiunea Donețk, vremea brusc mai caldă a înmuiat solul înghețat, transformând câmpurile de luptă în noroi. Dezghețul de primăvară poate transforma drumurile în râuri și câmpurile în mlaștini impenetrabile.

„Ambele părți rămân pe poziții, pentru că, după cum vedeți, primăvara înseamnă noroi. Astfel, este imposibil să avansezi”, a declarat un comandant ucrainean pentru Reuters.

Rusia încearcă să încerce să încercuiască Bahmut, forțând Ucraina să își retragă forțele de aici. Acest lucru ar oferi Moscovei primul său premiu major în mai bine de jumătate de an, după ce Rusia și-a intensificat atacurile în mai multe locații de-a lungul frontului din est.

Luptele aprige pentru orașul industrial au fost cea mai lungă bătălie din timpul invaziei rusești care durează de un an.

Trupele Moscovei au făcut progrese clare, chiar dacă lente, la nord și la sud de Bahmut, încercând să taie calea forțelor ucrainene în interiorul orașului în ruină, în care se aflau cândva aproximativ 75.000 de oameni.

„Acolo se duc lupte crâncene. Comandamentul face tot ce poate pentru a împiedica inamicul să avanseze pe teritoriul nostru”, a declarat Serhii Cerevatii, un purtător de cuvânt al comandamentului militar din estul Ucrainei, pentru televiziunea ucraineană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *