Externe

Armata rusă a fost ridiculizată în timpul unui miting de protest la Varșovia

Mii de ucraineni, polonezi și alte naționalități s-au adunat duminică în centrul Varșoviei pentru a protesta împotriva agresiunii ruse în Ucraina numită „Rusia, du-te în p***.

Aceștia au mărșăluit de la Palatul Culturii și Științei la Ambasada Rusiei, scandând lozinci în sprijinul Ucrainei și cerând salvarea apărătorilor lui Mariupol, care se află la uzina Azovstal.

Participanții la acțiune au mărșăluit cu steaguri și afișe ucrainene precum „Salvați Azovstal”, „Opriți=l pe Putin”, „Opriți războiul”, „Fii curajos ca Ucraina”, „Învinge nazismul – vom învinge rasismul”, „Nava de război rusească du-te în p***”etc.

Participanții la acțiune au scandat sloganuri: „Glorie Ucrainei – Slavă eroilor”, „Glorie Națiunii – moartea dușmanilor”, „Salvați Azovstal” și altele.

În timpul marșului, din difuzoare s-a auzit regulat melodia „Slavna Ukraina”.

Ca parte a acțiunii a avut loc o întâmplare. În special, în capul coloanei circulau mai multe mașini. Unul dintre ei avea un model de rachetă în albastru și galben, pe care organizatorii acțiunii o numeau Neptun. În coloană era și un tractor cu steagul ucrainean și un BMP, care avea scopul de a ridiculiza armata rusă, al cărei echipament era întins de fermierii ucraineni. În plus, în cadrul evenimentului, un bărbat deghizat în ofițer al forțelor speciale ucrainene a condus trei prizonieri: două tancuri rusești cu capete de porc și un presupus ofițer rus cu medalii.

Participanții la acțiune au mărșăluit la Ambasada Rusiei din Varșovia. Activiștii au vorbit la ambasadă, printre care Natalka Panchenko, liderul Euromaidan-ului din Varșovia, Marta Lempart, liderul Grevei Femeilor din întreaga Polonie, Michał Scherba, membru al Sejmului și alții. În cadrul discursurilor, activiștii și politicienii au cerut lumii să salveze eroicii apărători ai lui Mariupol, să ofere tot sprijinul posibil Ucrainei în lupta împotriva agresorului rus, să impună sancțiuni și mai dure împotriva Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *